Share

The Color Green

Client: Mehran Taraz

Location: TEHRAN , IRAN

Type: Residential/Interior

Status: Built

Area: 150 sqm

Date: 2016

Team:

Architect: Morteza Alinia Moghadam – Hamid Babaei

Construction: Hamid Babaei – Morteza Alinia Moghadam

Drawing: Armitis Kaviani – Shima Mohamadnejad

Modeling & Rendering: Fatemeh Derakhshan

Presentation: Parisa Taghavi

Photo: Elika Zarei

In News:

The Color Green Published in Archline Website

The Color Green Published in Setavin Website

Project Description:

The “GREEN” project is the renovation of a 150 m2  residential building that the client calls for redesign for kitchen and living room . the issue was the environmental and visual comfort for the user.in the project , a number of visual elements were formed on the wall and ceiling without any definite definition . depending on the user’s need for environmental comfort , our most important idea for project formation was to remove the annoying visual elements and not to add other elements . in this way , we reached to a paradigm in architecture to the name of “do not build”. The only .element that was added to space was the bamboo decoration to define the dining space